Visit Bø Bø Hotell Sommarland

3 enkle og gode matretter til grillen, som både du og barna kan lage

Når en er på ferie, må en også ha mat. Og siden det ofte er familieferie, så er det vel topp å spise noe som hele familien kan være med å lage og som smaker godt? 

Her er 3 enkle og sunne matretter til grillen, som både du og barna kan lage sammen. Spar tid ved å kutte opp grønnsakene hjemme før du reiser. Evt. ta en rask tur innom felleskjøkkenet på campingplassen for å kutte opp grønnsakene. Da blir det mindre stress når blodsukkeret er lavt og barna er sulte. Og du sparer masse tid, tid du og familien kan bruke på andre morsomme aktiviteter på campingplassen.

  1. Taco på grillen, ikke dropp tacofredag
    Du trenger ikke hoppe over tacofredag selv om du er på campingferie. Lag enkle grønnsaksspyd med barnas favoritter. Ananas, maiskolbe, paprika osv. La barna få tre på sitt eget spyd. Istedenfor kjøttdeig kan du for eksempel bruke entreqote eller en anne type biff, og krydre den med vanlig tacokrydder. Men hva med lefser? Grillen er perfekt til å varme lefser, bare legg de på i 1 min. eller mindre, så blir de perfekte. Kilde: https://coop.no/coop-prix/kjott/articles/prov-taco-pa-grillen/
  2. Fiskeburger med en søt vri
    Alle barn elsker fiskeburger, og hva med en deilig søt mangosalat? Det pleier å være en favoritt hos barna. Grill fiskeburgeren og varm burgerbrød på vanlig måte. Velg gjerne grove burgerbrød. Kutt opp litt agurk, rød paprika og mango. Bland det sammen med litt olje. Som dressing kan en ta litt rømme, og bland inn litt honning, søt chilisaus og litt revet agurk. (husk å sile av agurken). Dette er garantert en suksess, sundt, godt og litt søtt. Kilde: http://www.smabarnsforeldre.no/familiemat-fiskeburger-barnas-favoritt/
  3. Grillspyd med barnas favoritter
    Grillspyd er en favoritt hos barn, og la de få tre på sitt eget spyd. Barna bruke sitt favorittkjøtt, f.eks. ferdiglagede kyllingkjøttboller, svinekjøtt, smårettpølser el.l. Dette kan dere tre på vekselsvis med grønnsaker barna liker, f.eks. paprika, cherrytomater, ananas, biter av maiskolbe, småløk osv. Kult å lage, kult å spise!
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.